Het Project

Bouw mee aan het verhaal van de toekomst

Industriële grootmachten, technische genieën, trotse supporters en creatieve breinen. Doeners, denkers en dwazen. Boeren, burgers en buitenlui. Samen zijn we Eindhoven en met elkaar vormen we de toekomst. Bouwen we aan het verhaal van de stad. Bibliotheek Eindhoven bestaat 100 jaar en dit vieren we door vooruit te kijken. Een eeuw vol inspiratie als bron van ideeën voor de toekomst. Het verleden maakt wie we zijn en onze fantasie bepaalt wat we worden. We dagen alle inwoners van Eindhoven uit om vragen om te zetten in ideeën voor het Eindhoven van 2116.

Hoe verplaatsen we onszelf over 100 jaar? Slapen en werken we nog wel? Wat eten we? Zijn we omringd door planten, computers, water of beton? Of ligt Eindhoven gewoon op de maan?

In 2016 organiseren we talloze workshops, lezingen, filmavonden en vele andere activiteiten voor jong en oud, om zo veel mogelijk futuristische gedachtenspinsels te verzamelen. De meest bijzondere, gekke, briljante en bizarre plannen worden uitgewerkt en omgezet in 2D en 3D modellen. Zo bouwen we een ideeënarchief op om in rond te kunnen dwalen. In de bibliotheek zelf, op onverwachte plekken in de stad, op scholen, festivals en bij bedrijven. Voel de inspiratie en leef je uit.